Intrebari Frecvente: ContentSpeed StartUp > Marketing
Cupoane si coduri cupoane
Adaugat de Ciprian Sandu, modificat de Ciprian Sandu on 06 February 2018 09:37 AM

Cupoane

Cu ajutorul cupoanelor putem seta discounturi suplimentare de care pot beneficia utilizatorii magazinului.
Pentru a beneficia de discuntul setat prin intermediul unui Cupon, utilizatorul va putea introduce intr-un camp special, inainte de finalizarea comenzii, un Cod de cupon.

Codul de cupon
poate fi emis si trimis automat catre utilizatori de catre paltforma. Acest lucru se intampla in cazul Cupoanelor  “pe actiune” (Cupon reducere Comentariu, Cupon reducere Comenzi, Cupon reducere Cont Nou, Cupon reducere Inregistrare Newsletter).

Cupoane "pe actiune"In cazul in care aceste cupoane sunt active, in momentul in care utilizatorul indeplineste actiunea specifica, catre el va fi trimis automat un Cod de cupon, aferent Cuponului.
Codul de cupon va purta cu el informatia referitoare la discountul oferit, la perioada de valabilitate, la eventualele restrictii de functionare setate pe Cuponul pentru care a fost emis. Aceste informatii se pot modifica prin editarea cuponului.
Click pe imagine  pentru zoom


Dn pagina de editare a unui cupon "pe actiune" (imaginea de mai sus) putem modifica:
- Valabilitate. Numarul de zile cat este valid un cod de cupon, din momentul emiterii sale de catre platforma si trimiterea sa automata catre client. (Codurile aferente unui cupon de comanda, se emit dupa 10 zile de la trecerea comenzii pentru care a fost emis, in statusul Livrata)
- Comanda minima. Se stabilese valoarea minima a comenzii viitoare pentru care este permisa folosirea codului de cupon.
- Valoare. Se stabileste valoarea efectiva a discountului acordat prin acest cupon. Poate fi procentual sau suma fixa (caz in care trebuie specificata si moneda in care este introdusa suma fixa)
- Restrictii. Se pot seta si diverse restrictii, astfel incat codul de cupon sa poata fi folosit doar in anumite Categorii, doar pentru anumite Produse, doar pentru produse de la o anumita Marca etc. Se specifica prin enumerarea ID-urilor de categori, produs, marca, etc

Adaugarea de cupoane noi
Exista si posibilitatea  ca pe langa cupoanele “pe actiune” cu care platforma vine initial, sa adaugam si alte cupoane, pentru care codurile aferente nu vor fi trimise catre client automat de platforma, ci vor fi trimise "manual", de exemplu prin intermediul unui newsletter.
La adaugarea unui cupon nou, pe langa cele mentionate mai sus, vom genera si codurile aferente acestui cupon.
Codurile aferente cuponului se specifica din sectiunea Genereaza coduri cupoane, sectiune afisata in partea dreapta a paginii, dupa salvarea informatiilor generale referitoare la cupon.

Exista doua cazuri:
1. Vom solicita platformei sa emita un numar de coduri. Platforma va emite coduri aleatorii, pe care le vom regasi in meniul Marketing >> Coduri cupoane. Putem face o filtrare dupa numele cuponului, astfel incat sa fie afisate doar codurile cuponului respectiv.
2. Putem emite direct codul/codurile dorite. In acest caz va trebui mentionat, inainte de generarea codului/codurilor dorite, si Numarul maxim de incarcari pe cupon. In acest fel platforma va permite folosirea aceluiasi cod de cupon de catre mai multi utilizatori

Exista si posibilitatea adaugarii unui cupon tip Zi de nastere:
1.Pentru activare, pe langa crearea cuponului, trebuie mers si in meniul "Management Site -> Cos de cumparaturi" tabul "General" si in campul "Afisare formular voucher de ziua ta" selecatata valoarea "Da"
2. Aceastei functii ii trebuie atribuit un cupon, acesta trebuie trebuie realizat din Management Promotii->Cupoane. Dupa creeare lui, daca se editeaza, in bara de adresa va fi afisat ID-ul acestui cupon. Acest ID trebuie introdus ca valoare pe o setare dedicata.
3. Dupa setarea cuponului.Pentru a atribui cuponul ca Voucherul de zi de nastere se seteaza din Preferinte->Setari website->VOUCHER_BIRTHDAY_ID (se seteaza id-ul voucherului)
Functionalitate:
1. In momentul realizarea unui cont prin intermediul unei comenzi in site sau prin intermediul unui comenzi realizate in timp ce clientul este logat in contul sau, pe paina de  thank-you dupa plasarea cu success a comenzi apare un formular unde sa adauga data de nastere pentru a primi un voucher cadou de ziua clientului.

2. Acest camp mai apare in Contul meu->Date personale, unde se poate completa daca aceasta nu a fost completat deja, dar dupa ce a fost completata nu se mai poate modifica data setata.

3. Este setat si un chronjob ce verifica in fiecare zi daca sunt personae ce au data de nastere exact ziua in care se executa, si daca da, acesta va trimite un email cu un voucher catre utilizatorul respective.
(0 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?