Intrebari Frecvente: Preferinte
Administratori si roluri
Adaugat de Ciprian Sandu, modificat de Ciprian Sandu on 24 May 2018 01:10 PM

Administratorii magazinului online pot avea permisiuni diferite in modulul de administrare.

In meniul “Useri si setari >> Roluri” sunt listate rolurile diponibile si se pot defini roluri noi.

La adaugarea unui rol nou (sau editarea unuia existent) sunt diponibile o serie de optiuni, sub forma de checbox,  care prin bifare, permit administratorilor ce vor avea alocat acest rol sa Adauge, Editeze sau sa Stearga obiecte din diverse zone ale modului de administrare. In acest mod se pot creea roluri diferite astfel incat unii administratori sa nu poata avea acces decat in anumite zone ale modulului de administrare.

In meniul “Useri si setari >> Administratori” se poate edita un Administrator, si prin intermediul campului “Rol”, i se poate aloca unul din rolurile definite in pagina de roluri. Ulterior acel administrator va avea doar permisunile setate pe rolul alocat.

Pseudonomizarea datelor cu caracter personal

Acesta functie presupune ca datele cu caracter personal nu mai sunt neaparat vizibile pentru oricine acceseaza modulul de administrare.
Platforma ContentSpeed tine in baza de date aceste informatii pseudonomizate, adica in loc de "George Popescu" apare "FDCGFGH@ $@#".
Doar folosind modulul de administrare, si avand dreptul de acces GDPR, puteti vedea datele consumatorilor. Acest drept este setat implicit pentru toti utilizatorii de la acest moment din platforma dumneavoastra care au rolul "superusers".
Pentru a modifica, va recomanda sa creati si alt rol, de exemplu "consultant SEO" si la editarea rolui din "Preferinte" > "Roluri" sa nu mai bifati casuta de jos cu titlul "Acces date cu caracter personal"
Astfel consultantul SEO poate edita ce doreste, fara sa aiba acces la datele cu caracter personal.



Datorita upgrade-ului GDPR, am introdus o noua masura de protectie pentru modulul de administrare care nu mai permite logarea mai multor utilizatori cu acelasi cont, deci va rugam sa creati conturi separate pentru utilizatorii magazinului dvs care au acces in admin, si cu aceasta ocazie sa evaluati si drepturile pe fiecare rol in parte.

(0 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?