Intrebari Frecvente: Preferinte
Livrari
Adaugat de Ciprian Sandu, modificat de Ciprian Sandu on 10 May 2017 03:59 PM

In acest meniu sunt listate metodel ede livrare implicite ale platformei. Se pot edita si modifica informatiile sau se pot adauga noi metode de livrare.


La click in campul "Curier" va fi afisata o lista a curierilor si se va selecta curierul dorit, cu care se va face integrarea (in functie si de aplicatia coresunzatoare cumparata de la ContentSpeed).
Pentru ca valoarea livrarii sa tina cont si de greutatea coletului, este necesara ca produsele sa aiba completata valoarea corecta pe un atribut dedicat (Greutate). Din lista de Atribute (Management catalog >> Atribute) se va prelua ID-ul atributului respectiv si se va declara ca valoare pe setarea "ID-ul PARAMETRULUI GREUTATE" (in Useri si setari >> Setari website)

Daca se va lucra cu mai multi curieri se va putea seta cu cu ajutorul setarii “SELECTIA AUTOMATA CURIER” (disponibila in meniul Useri si setari >> Setari website) daca se lasa clientilor optiunea de a alege curierul dintre toti cei disponibili, sau puteti afisa catre client doar curierul cu pretul cel mai mic (calculat pe baza integrarilor). Pentru afisarea tuturor optiunilor de livrare valoarea setarii trebuie sa fie 1, iar pentru afisarea automata a livrarii cu cel mai mic pret valoarea trebuie sa fie 0.

Se poate edita livrarea "Livrare prin curier" si apoi sa se modifice Numele si Descrierea.
Ceea ce este trecut in campul Descriere va fi vizibil in cosul de cumparaturi, in dreptul bifei de selectie a respectivei metode de livrare.



Daca nu exista o integrare cu unul din curieri in acest camp nu se va selecta nimic, magazinul urmand sa afiseze in cosul de cumparaturi optiunea generica de livrare prin curier. (In acest caz neputanduse genera ulterior AWB, si neputand lucra cu preturi de livrare preluate direct din calculatorul de preturi al curierului)

Daca se va selecta unul din curieri, in partea de jos a paginii, va fi afisata o sectiune denumita "Optiuni Livrare". In aceasta sectiune vor fi afisate diverse campuri cu ajutorul carora se configureaza optiunile afisate in formularul de generarea AWB. (Generarea AWB-ului este disponibila in meniul de comenzi, pentru comenzile ce au fost trecute intr-un alt status decat cel initial "In curs de confirmare"



In tabul "Conturi curier" se vor introduce datele pe baza carora se face integrarea. Pot diferi de la curier la curier. Se obtin din contul existent la curierul respectiv.



Fancurier: Click aici pentru detalii referitoare la setarile in cazul livrarii prin Fancurier

Cargus: Click aici pentru detalii referitoare la setarile in cazul livrarii prin Cargus

Nemo: In cazul livrarii prin NEMO, in campul "Apikey:" va trebui introdusa valoarea primita de la Nemo

DPD: In cazul livrarii prin DPD, in tabul Conturi Curier se vor introduce valorile pentru Username-ul si parola contului de la DPD


Din tabul "Translatii orase curier" exista posibilitatea sa se modifice denumirile pentru unele judete si orase, pentru cazurile in care acestea au denumiri diferite in nomenclatorul curierului.



Din tabul Editeaza plati, se vor selecta din lista "Adauga metoda de plata" platile pentru care va fi disponila livrarea editata.



Din tabul "Editeaza preturi" se vor putea seta:
 - Din campul "Adauga acelasi pret pentru toate judetele" se va seta pretul de livrare (se introduce in campul dedicat si se va completa automat pe toate judetele.
Ulterior putand fi modificat pe anumite judete, daca esta cazul)
Pretul poate fi introdus ca valoare fixa ce va fi afisata si calculata in cosul de cumparaturi, sau se poate introduce o valoare speciala, -1, valoare pe baza careia, in cosul de cumparaturi, se va face calculul automat conforma calculatorului de la curier.
- Din campul "Adauga valoarea minima a comenzii pentru transport gratuit." se va seta, daca este cazul valoarea minima a comanzii pentru care livrarea va fi gratuita. (Pentru a functiona asa, din lista generala cu livrari, va trebui apasat butonul ce stabileste ca magazinul ofera transport gratuit de la o anumita valoare a comenzii)
- Din campurile "Adauga acelasi pret redus pentru toate judetele" si "Adauga valoarea minima a comenzii pentru pret redus de transport." se poate seta un prag intermediar al valorii comenzii si o valoare a transportului pentru acest  prag (Pret promotional pe livare)

(2 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?