Metode de plata si Metode de livrare
Adaugat de Management Team, modificat de Ciprian (old) Sandu on 09 October 2010 07:50 AM


Metodele de plata se configureaza din modulul de administrare folosind combinatia de meniu: Preferinte > Plati
Acestea se configureaza intotdeauna inaintea metodelor de livrare.
Faceti click pe screenshot-ul de mai jos pentru a mari imaginea:

Optiunile disponibile sunt (in ordinea descrescatoare a gradului de folosire pe piata din Romania):
  • Ramburs
  • Cash la sediu/showroom
  • POS - plata se va face cu card si poate fi selectata ca metoda de plata doar daca Livrarea este la sediu/showroom
  • OP - ordin de plata
  • Card online 3D Secure - Mobilpay, ePayment, RomCard
  • SMS - Mobilpay
  • Voucher cadou
Fiecare metoda de plata afisata de modulul de administrare are urmatoarele optiuni: Editeaza plata, Publica plata (in cazul in care nu este inca afisata in site si se doreste afisarea ei), Ascunde plata (in cazul in care se doreste ca metoda de plata respectiva sa nu mai fie afisata pe site in lista de metode de plata disponibile ), Sterge plata (metoda de plata respectiva va fi stearsa si din site si din modulul de administrare).

Se pot deasemenea adauga noi metode de plata prin utilizarea butonului Adauga plata.

La adugarea unei noi metode de plata, trebuiesc completate 3 campuri (acestea pot fi modificate ulterior prin editarea metodei de plata respective) : Cod, Descriere (aceasta va aparea afisata pe site in dreptul metodei de plata respective), si Ordine sortare (determina ordinea de afisare a metodei de plata respective in site in lista de metode de plata disponibile)

Faceti click pe screenshotul  de mai jos pentru marirea imaginii:


Ceea ce se afiseaza in dreptul coloanei Livrari, sunt metodele de livrare aferente metodei de plata respective, si NU sunt definite din pagina de administrare a metodelor de plata, ci din pagina de administrarea a livrarilor (meniul Preferinte >> Livrari).
[vezi pagina de help pentru Metode de livrare]


Metode de livrare
Pentruconfigurarea  metodelor de livrare, in meniul de administrare folositi combinatia: Preferinte > Livrari.  Este esential sa configurati mai intai metodele de plata acceptate, pentru ca in functie de acestea se aleg si metodele de livrare. Pentru fiecare metoda de livrare se poate atasa un pret, de obicei obtinut la curierii cu care colaborati.

In pagina de administrare a metodelor de livrare, sunt afisate metodele de livrare disponibile, in dreptul fiecareia fiind afisate metodele de plata la care este atasata respectiva metoda de livrare.
Sunt disponibile urmatoarele actiuni: Editeaza livrare, Sterge livrare (actiuni disponibile pentru metodele de livrare existente) si Adauga livrare (pentru introducerea unei noi metode de livrare).

Faceti click pe screenshot-ul de mai jos pentru a mari imaginea:


In pagina Editeaza livrarea avem 3 taburi General, Editeaza plata, Editeaza preturi.

Faceti click pe screenshot-ul de mai jos pentru a mari imaginea:


In tabul General (vezi imaginea de mai sus) se pot edita campurile Cod, Descriere (care apare afisata in site in dreptul respectivei metode de livrare) si Ordine sortare (stabileste ordinea de afisare in site a metodelor de livrare aferente unei anumite metode de plata).

In tabul Editeaza plata se pot adauga (una cate una) sau sterge metodele de plata la care este atasata respectiva metoda de livrare.
Faceti click pe screenshot-ul de mai jos pentru a mari imaginea:


In tabul Edieaza preturi se poate stabili pretul aferent metodei de livrare respective. Se poate defini acelasi pret pentru toate judetele, sau preturi diferite pentru fiecare judet.
In ambele cazuri se poate defini un pret minim al cumparaturilor pentru care metoda de livrare respectiva devine gratuita.
Faceti click pe screenshot-ul de mai jos pentru a mari imaginea:


(170 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?