Intrebari Frecvente:
Reguli Discount
Adaugat de Ciprian Sandu, modificat de Stefan Bechir on 24 July 2018 11:23 AM

Prin intermediul Regulilor de discount (meniul Management Catalog >> Reguli Discount) putem seta discounturi pentru diverse produse din site, dar si posibilitatea de a se acorda produse cadou.

Produsele pentru care setam discount, vor avea preturile afisate in site sub forma pret nou,  pret vechi si vor avea afisat discountul, in plus, pot fi marcate si cu o eticheta specifica (Promo, Redus, BestDeal etc.) Aceste etichete se adauga separat din meniul “Marketing >> Promotii”.

Pe site fiecare eticheta va avea o pagina de afisare, astfel incat toate produsele din site marcate cu aceeasi eticheta vor putea fi vizualizate in aceeasi pagina.
Produsele marcate cu o eticheta pot sa formeze si o lista pe prima pagina. La adaugarea/editarea etichetei (din meniul Marketing >> Promotii) se va bifa optiunea "Afisat pe prima pagina" si se va seta si o data calendaristica pana la care este disponibila eticheta. Dupa expirare eticheta nu va mai fi afisata pe produse, dar discountul de pret va ramane valid pana la stergerea regulii de discount cu care a fost introdus.

Pagina Management Catalog >> Reguli discount este impartita in doua zone:
- in partea de sus sunt afisate regulile de discount existente si exista posibilitatea modificarii sau stergerii fiecareia din ele.
- in partea de jos sunt afisate campurile prin intermediul carora se adauga reguli noi de discount.



La adaugarea unei reguli de discount  avem la dispozitie mai multe criterii pe baza carora se stabilesc produsele ce urmeaza sa beneficieze de discountul respectiv:
Promo - Acest camp nu constituie unul din criteriile de stabilire a produselor ce vor avea discount, ci este un camp suplimentar cu ajutorul caruia se poate adauga o eticheta, astfel incat produsele din regula de discount vor fi marcate cu eticheta selectata peste tot in site unde vor fi afisate.
Grup - discountul setat va fi disponibil doar pentru utilizatori ce fac parte din grupul selectat in acest camp.
Produse - Putem aplica discountul doar pe cateva produse, pe care le enumeram prin introducerea ID-urilor, separate prin virgula
Furnizor - discountul setat va fi aplicat doar pe produsele de la un anumit furnizor
Marca - discountul setat va fi aplicat doar pe produsele unui anumite marci
Categorie - discountul setat va fi aplicat doar pe produsele dintr-o anumita categorie
Valoare minima - discountul setat va fi aplicat doar pe produsele ce au un pret mai mare decat pretul setat
Pret maxim - discountul setat va fi aplicat doar pe produsele ce au un pret mai mic decat pretul setat

Valoarea efectiva a discountului setat se poate da procentual, fix, sau sub forma de pret final

Cu ajutorul campurilor "Din data" si "Pana in data" se va stabili perioada de valabilitate a regulii respective.

In campul "Produse cadou"  se pot trece ID-urile pentru produsele cadou. Acestea se vor introduce automat in cosul de cumparaturi, daca utilizatorul are introduse deja in cos produse ce indeplinesc criteriile regulii de discount.

Dupa salvarea unei reguli de discount, si afisarea acesteia in partea de sus a paginii, este necesar sa se apese butonul "Aplica reguli" pentru ca regula nou introdusa sa aiba efect imediat.
Si la stergerea unei reguili de dicount din lista de reguli, este necesar sa se apese butonul "Aplica reguli", pentru ca regula stearsa sa isi inceteze efectul asupra preturilor

! Daca se doreste doar marcarea unor produse cu o eticheta (ex: Nou), fara a avea si un discount, acest lucru se poate face tot prin intermediul unei reguli de discount. La adaugarea acesteri reguli de discount vom selecta eticheta dorita cu ajutorul campului Promo si vom avea grija ca discountul setat sa fie de tip “Fix” si sa aiba valorea “0.00”

(1 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?