Intrebari Frecvente: Ghiduri practice
Configurare modul Mailchimp
Adaugat de Mihai Neacsu, modificat de Mihai Neacsu on 25 April 2019 02:34 PM

Ce e MailChimp

MailChimp este cea mai cunoscuta platforma de marketing automation din lume, folosita de milioane de afaceri, indiferent de dimensiunea lor. Cu ajutorul acestei platforme poti realiza cu usurinta emailuri cu un design personalizat pe care sa le trimiti tuturor abonatilor sau doar unui segment (audienta), in functie de mesajul pe care vrei sa il transmiti.

Cum facem legatura intre MailChimp si platfoma eCommerce ContentSpeed

Pentru ca MailChimp sa functioneze in mod corespunzator, trebuie sa iti conectezi site-ul realizat in platforma eCommerce ContentSpeed cu acesta si sa legi prin API key listele de abonati de platforma pentru a avea unde sa se salveze adresele celor ce se inscriu la newsletter.

 

Pasul 1: Realizarea codului cheie pentru sincronizarea intre website si Mailchimp

Nu ai cont de MailChimp, atunci e timpul sa iti faci unul aici. In cazul in care totusi ai deja un cont, logheaza-te si intra in sectiunea Account > Extras > API keys.

 

 

In cazul in care nu exista niciun API Key generat va trebui sa realizezi unul apasand pe Create a Key.

 

 

In acest fel vei genera primul API Key pe care il vom folosi pentru a face legatura intre website-ul tau si Mailchimp. Codul este sub forma unui string alfanumeric.

Pasul 2: Asociere API Key Mailchimp in platforma

Pentru acest lucru vom intra in Panoul de Administrare al website-ului tau in sectiunea Management Promotii > Expeditori email-uri unde avem trei optiuni: NewsMan, WhiteImage si Mailchimp. Alegem Mailchimp unde vom vedea faptul ca in acest moment Integrarea este oprita. La Setari vom selecta "Am cont MailChimp" pentru a deschide configuratorul in care vom introduce API Key-ul generat anterior la Pasul 1. 

Cheie conectare Mailchimp: introducem cheia generata.

Lista subscriberi Mailchimp: lasam momentan gol intrucat inca nu putem selecta nicio lista de audienta pana cand nu realizam sincronizarea.

Adaugati automat abonatii in Mailchimp: daca selectam da, fiecare abonat nou va fi introdus automat si in audienta selectata din Mailchimp.

 

Dupa aceasta apasam "Salveaza". Imediat dupa sincronizare vom putea selecta si Lista de subscriberi din Mailchimp in care vei trimite abonatii tai, apoi apasam iar "Salveaza".

Ultimul lucru pe care trebuie sa il mai faci acum pentru a migra intreaga lista de abonati din website catre cea din Mailchimp este sa apesi pe "sincrionizeaza abonatii". 

Daca ai respectat toti pasii (si bineinteles daca exista abonati pe website) vei primi un mesaj de notificare "Abonatii au fost trimisi catre Mailchimp. Sincronizarea poate dura cateva minute, in functie de numarul de abonati.".

(1 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?