Comanda rapida sau One click buy? - cum procedam pentru a creste rata de conversie a magazinului nostru
Adaugat de Ovidiu Lazar, modificat de Catalina Racaru on 24 July 2019 04:40 PM
Pentru a putea intelege care dintre aceste tool-uri se potriveste site-ului nostru trebuie sa analizam modul de functionare al fiecaruia.

Comanda Rapida

Este o optiune disponibila pentru toti clientii Contentspeed si se activeaza prin intermediul setarilor fara costuri suplimentare.

Mai multe detalii despre procedura de activare aici.


Cum functioneaza si care sunt avantajele?





Conform statisticilor, rata de abandon a cosului de cumparaturi creste cu fiecare camp obligatoriu ce trebuie completat de catre client.

Optiunea de comanda rapida reduce campurile obligatorii si permite clientului sa plaseze comanda completand doar 4 informatii obligatorii.

Aceasta operatiune se poate face direct de pe pagina de produs, atunci cand clientul doreste sa comande rapid un singur produs sau din pagina de cos atunci cand se doreste plasarea comenzii cu articole multiple fara a pierde timpul necesar completarii campurilor suplimentare.

Timpul de plasare al comenzi se reduce semnificativ, clientul nu mai este obligat sa treaca prin toti pasii de cos, dupa apasarea butonului de comanda, acesta este redirectionat catre Thank-you page.

Ce se intampla cu detaliile de livrare?

In momentul plasarii comenzii, detaliile de livrare nu sunt solicitate clientului, urmand ca mai apoi un operator al magazinului sa contacteze clientul si sa stabileasca adresa de livrare. 
Pentru comenzile rapide, este necesara editarea acestora si selectarea metodei de livrare si a metodei de plata stabilita de comun acord cu clientul.


Cand este ok sa activez optiunea de comanda rapida?

Intodeauna este o idee buna sa oferim o modalitate mai rapida de plasare comanda clientului nostru. Ceea ce trebuie avut in vedere la activarea acestei optiuni, este faptul ca timpul de procesare a comenzii de catre operatori va creste , fiind necesar ca acestia sa contacteze telefonic clientii.

One Click Buy


Aceasta optiune este disponibila sub forma de modul si poate fi achizitionata aici.

M
odulul se adreseaza magazinelor cu o baza de clienti deja formata  si cu un numar semnificativ de clienti inregistrati care cumpara frecvent (saptamanal, lunar) produse/servicii de pe site-ul dumneavoastra.


Cum functioneaza si care sunt avantajele?

Permite clientilor tai (inregistrati) sa plaseze o comanda fara sa mai parcurga toate etapele clasice de finalizare comanda, imbunatatind astfel rata de conversie cu pana la 40%.

La apasare butonului, apare o fereastra de tip pop-up cu rezumatul datelor de livrare si al produselor adaugate in cos pana la momentul apasarii butonului.

Dupa confirmare , comanda se plaseaza instant fara a mai fi nevoie de o actiune din partea clientului.

Avantaje:

  • Scurteaza timpul de plasare comanda 

  • Fidelizeaza clientii recurenti

  • Imbunatateste experienta clientilor pe site-ul dvs

  • Scade rata de abandon a cosului de cumparaturi



Nota: 

Butonul de cumpara instant este vizibil doar pentru clientii autentificati in cont.

Pentru a functiona corespunzator, clientul trebuie sa aiba setata o metoda de livrare si o metoda de plata implicita in cont sau sa aiba cel putin o comanda plasata anterior pe site-ul dumneavoastra.



Cum diferentiem comenzile One Click Buy in admin?

Toate comenzile plasate prin intermediul functiei Instant Checkout, vor fi marcate in admin in campul de observatii cu textul "Comanda provenita din checkout rapid".

Comenzile plasate prin intermediul One click buy se pot procesa normal fara a fi necesara contactarea telefonica a clientului.


(0 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?