Ce setari trebuie facute pentru a putea folosi Microsoft Excel pentru a genera/edita fisiere CSV pentru Import
Adaugat de Ionut Iordache, modificat de Ionut Iordache on 12 February 2013 02:09 PM

pentru a face un import sau un export/import corect pe magazinul tau trebuie sa urmezi pasii urmatori exact in ordinea in care apar si restul va fi o joaca de copii.

Intrati in Control Panel. Selectat View by: Category, in coltul din dreapta sus si apoi click pe Change keyboards or other input methods.

O fereastra ca mai jos va aparea. Mergeti pe tabul Location si selectati Current Location : United States, ca mai jos. Apasati butonul Apply. Apoi pe tabul Formats, pentru campul Formats selectati valoarea English (United States). Selectati ca delimitator virgula (Comma) si ca delimitator de camp ghilimelele. Apoi apasati Next.

 

 

Cum deschideti corect un fisier csv in Microsoft Excel?

Creati un document nou. In tabul data apasati pe iconita From Text. Selectati Delimited si codare UTF-8 (necesar ca sa nu apara pe site patratele sau alte caractere in loc de diacritice). Apasati butonul Next. In urmatoare fereastra, cel putin pentru campul ce contine codurile de produse, trebuie sa selectati campul ca fiind text, daca lasati default General or sa dispara 0(zerourile) din fata si vor aparea astfel alte coduri. De preferat ar fi sa selectati pentru campurile ca fiind de tipul text, evitand astfel formatari nedorite ce vin din oficiu in Microsoft Office. Apoi apasati finish si puteti incepe editarea datelor.

 

Dupa ce ati terminat editarea datelor, pentru a salva corect trebuie sa urmati pasii:

Din meniul file selectati optiunea Save As. Apoi selectati save as CSV. Ce inseamna CSV gasiti pe wikipedia

(4 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?