Intrebari Frecvente: Management catalog
Atribute
Adaugat de Ciprian Sandu, modificat de Ciprian Sandu on 20 December 2016 10:26 AM

Atributele sunt un tip special de informatii (de tip Caracteristici tehnice) ce au valori specifice pentru fiecare produs in parte.

Un atribut se poate defini in meniul dedicat, Management catalog >> Atribute, si i se specifica pe ce categorii de produse sa fie disponibil.
In acest fel un atribut denumit “Diagonala” va putea fi setat sa apara, pentru completare,  pe produsele din categoriile “Televizoare” si  “Telefoane mobile”, dar nu va aparea si pe produsele din categoria “Frigidere”.



In pagina fiecarui produs exista o zona cu titlul “Caracteristici”, unde sunt afisate toate Atributele pentru care au fost completate valori in cazul produsului respectiv.
Ordinea in care sunt afisate aceste caracteristici se stabileste prin editarea categoriei (tabul “ordinea atributelor”), astfel toate produsele dintr-o categorie vor avea listate caracteristicile in aceeasi ordine.

Se pot defini si atribute al caror nume sa inceapa cu caracterul semnul exclamarii ( ! ) . Acestea vor fi afisate ca titluri de sectiuni in zona de Caracteristici a produselor. Pentru a fi afisate corect acestor atribute trebuie sa li se seteze, din pagina de categorie, o ordine de sortare corespunzatoare, astfel incat sa fie afisat inaintea caracateristicilor pentru care constitue titlu de sectiune. In plus acestor atribute trebuie sa li se specifice o valoare (sa zicem 1 ) la nivelul fiecarui produs pentru care dorim sa afisam respectivul titlu de sectiune de caracteristici

Pe baza atributelor se pot seta filtre la nivel de categorie. In acest mod utilizatorul isi poate filtra produsele afisate intr-o categorie, dupa diferite caracteristici tehnice pe care doreste sa le aiba produsul ce urmeaza a fi cumparat.

Adaugarea atributelor

1. Din meniul dedicat
In pagina  Management catalog >> Atribute sunt listate atributele deja existente in site, in dreptul fiecaruia existand cate un buton de editare si unul de stergere.
In coloana Categoria Atributului sunt afisate categoriile pe care este asignat atributul respectiv. (Doar produsele din aceste categorii, vor avea listat spre completare atributul)
Deasupra listingului de atribute exista un filtru de cautare in lista Atributelor, un buton de adaugare de Atribut nou, si un buton de Sterge Atributul (cu ajutorul caruia se pot sterge mai multe atribute selectate)

Pentru adaugarea unui atribut nou se apasa butonul Atribut nou.
In pagina deschisa se va introduce numele atributului, si apoi se apasa butonul Salveaza. E util sa fie bifata optiunea Continua editarea tabului urmator, pentru a merge direct in zona de editare a categoriilor de produse in care dorim sa avem disponibil atributul adaugat.


In zona Editeaza Categoriile avem afisate, sub forma de meniu dropdown, toate categoriile din magazin. Se vor selecta pe rand cele pe care dorim sa adaugam atributul.
Daca dorim ca atributul sa fie disponibil pe toate categoriile din site, putem selecta optiunea "Toate categoriile"



Dupa selectare unei categorii se va apasa butonul Salveaza



Dupa salvare se va afisa o zona cu Categoriile deja adaugate. Din aceasta zona se vor putea si sterge ulterior categoriile, cu ajutorul butonului Sterge afisat in dreptul fiecarei categorii.


2. Din pagina de editare produs, tabul atribute
Un atribut se poate adauga si direct din editarea unui produs din tabul atribute.
In zona de adaugare a atributelor, daca atributul dorit nu este deja introdus conform metodei explicate la punctul 1, si nu il regasim in meniul dropdown Atribut existent, il putem adauga folosind campul Numele atributului din zona "sau adauga unul nou". Valoarea pentru atributul adaugat se introduce in campul Valoare.

Atributul adaugat in acest mod, va fi ulterior disponibil pentru completare cu valorea corespunzatoare, pe toate produsele din aceeasi categorie cu produsul din editarea caruia l-am adaugat.
Acest atribut se va regasi si in meniul dedicat, si se va putea edita si de acolo, in vederea asignarii lui si pe alte categorii.


3. Adaugarea unui atribut prin intermediul unui import
Un atribut se poate adauga si prin intermediul unui import. Capul de tabel al oricarei coloane, dintr-un fisier de import, pe care o vom mapa ca atribut, va fi adaugat ca atribut (in cazul in care nu exista)
Acest atribut se va regasi si in meniul dedicat, si se va putea edita si de acolo, in vederea asignarii lui si pe alte categorii.


(0 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?