Intrebari Frecvente:
Filtre
Adaugat de Ciprian Sandu, modificat de Ciprian Sandu on 14 June 2019 02:32 PMFiltrele se seteaza la nivel de categorie, astfel incat un utilizator sa isi poata filtra produsele dupa diverse criterii.

Filtrul poate fi setat dupa oricare din Atributele definite pentru categoria respectiva, dupa Marca, Pret, Promotie. 

Pentru a seta un filtru pe o categorie se editeaza categoria respectiva si se merge in tabul "Filtre".
Vezi aici detalii despre setarea filtrelor de tip culoare: https://help.contentspeed.ro/staff/index.php?/Knowledgebase/Article/Edit/290In partea de sus a paginii sunt listate filtrele deja setate pe categoria respectiva, iar in partea de jos sunt afisate campurile cu ajutorul carora se adauga noi filtre pe categoria editata.
Asupra filtrelor deja setate se pot aduce modificari direct in lista de afisare, si tot de aici se poate sterge un filtru. Pentru ca stergerea sau modificarea unui Filtru sa aiba efect va trebui apasat si butonul "Modifica atributele", astfel incat sa se ia in calcul la afisare, modificarile facute.


La adaugarea unui filtru nou se vor completa informatii referitoare la:

  • Filtru in acest camp se alege daca filtrul va fi dupa: Marca, Pret, Stoc, Promotie(eticheta), sau ATRIBUTE. Vor fi listate toate atributele disponibile pe categoria respectiva si se va selecta cel dupa care dorim adaugarea de filtru.
  • Ordine sortare. Cu ajutorul acestui camp se stabileste ordinea de afisare a filtrului in meniu, fata de celelalte filtre ale categoriei.
  • Valoare Se completeaza doar daca se va alege ca tip de filtru Interval, Wildcards sau daca filtrul este dupa o Promotie (caz in care se trece numele etichetei  de promotiei).
Sintaxa pentru un filtru de tip Interval este 10~20~30. Sintaxa pentru tipul Wildcards este %agp%~%pci express%
  • Afisare Se completeaza doar daca se doreste afisarea altui text decat cel default. (de ex in cazul wildcards)
  • Tip: Normal, Interval, Wildcards, Boolean:

- Normal: Un filtru de tip Normal va afisa pe site ca si optiuni de selectie toate valorile posibile. Se foloseste pentru filtre dupa marca,  atribute si pret. In cazul filtrului de pret, pe site nu se vor afisa optiuni de selectie, ci o bara tip slider, cu ajutorul careia se seteaza intervalul de pret dorit.- Interval: Un filtru de tip Interval va afisa pe site o optiune de selectie pentru fiecare interval definit. Indicat pentru afisare de optiuni de selectie dupa atribute ce au valori numerice si dorim afisarea unor intervale si nu a tuturor valorilor posibile.
Ex: Pentru categoria Televizoare, produsele au pe atributul “Diagonala [cm]” valorile: 54, 60, 80, 107, 110, 125, 150.
Putem crea un filtru dupa atributul Diagonala [cm] care sa afiseze pe site, ca si optiuni de filtrare urmatoarele posibilitati:
sub 80
80 - 100
100 - 125
peste 125
Pentru asta vom defini filtrul dupa atributul Diagonala ca fiind de tip Interval si in campul valoare vom trece: 80~100~125.
In plus, daca in campul Afisare introducem 80 cm~100 cm~125 cm, filtrul se va afisa de forma:
sub 80 cm
80 cm - 100 cm
100 cm - 125 cm
peste 125 cm- Wildcards: Un filtru de tip Wildcards ofera posibilitatea creearii unor optiuni de selectie dupa o parte a valorii atributului dupa care dorim sa se faca filtrarea.
Ex: Pentru categoria de produse “Placi video” produsele au pe atributul “Port” valorile: AGP, PCI Express, PCI Express 1, PCI Express 2, PCI Express 3.
Daca dorim sa afisam un filtru dupa atributul Port care sa afiseze doar doua optiuni, AGP si PCI Express, vom declara filtrul dupa atributul Port, ca fiind de tip Wildcards si in campul valoare vom trece: %agp%~%pci express%.
Pentru a nu se afisa pe site si caracterele % si ~, in campul Afisare vom introduce valoarea AGP~PCI Express- Boolean: Un filtru de tip Boolean va afisa pe site, pentru atributul dupa care dorim filtrarea, doar doua optiuni de selectie: Da sau Nu.
La click pe optiunea “Da” se vor  afisa toate produsele care au pe atributul respectiv setata o valoare, oricare ar fi ea. La click pe optiunea “Nu” se vor  afisa toate produsele care nu au, pe atributul respectiv, setata nici o valoare. Daca se doreste afisat altceva pe site in locul textului "Da/Nu", trebuie completat campul “Afisare” cu cele 2 valori care se doresc afisate, separate prin "~".
EX: pe categoria “Aparate foto” produsele au pe atributul “Declansare automata:” valorile: Da, 10 sec, 5 sec, 12 sec.

Daca dorim afisarea unui filtru dupa atributul Declansare automata, care sa afiseze doar optiunile Da si Nu,
vom declara filtrul de tip Boolean si automat pe site se vor afisa cele doua optiuni.
Atentie! Filtrul de tip Boolean “se uita” doar daca exista o valoare pe atribut, ca urmare daca in cazul unui produs este trecuta, ca valoare pe atributul “Declansare automata”, valoarea “NU”, produsul respectiv va fi afisat la filtrarea pe optiunea Da.

  • Filtru multiplu: Filtrele pot fi setate sa permita sau nu selectie multipla (pe un acelasi criteriu).

Declarand un filtru ca filtru multiplu, oferim utilizatorului posibilitatea sa afiseze simultan produse cu mai multe valori pe un anume atribut.!
Dupa adaugarea unui filtru, acesta se va regasi in partea de sus a paginii, alaturi de celelalte filtre setate pe categoria respectiva. Pentru ca adaugarea unui Filtru sa aiba efect va trebui apasat si butonul "Modifica atributele", astfel incat sa se ia in calcul la afisare toate filtrele setate.

(1 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?