Intrebari Frecvente: Management site > Articole
Articole - Editare si administrare
Adaugat de Ciprian Sandu, modificat de Madalina Craciun on 20 March 2020 03:00 PM

In meniul dedicat zonei de articole (Management site => Articole) se gestioneaza toate articolele (de tip text) din site.
In partea de sus a paginii exista posibilitate filtrarii articolelor afisate, dupa ID, Categorie sau titlu.

Cele existente sunt listate si se pot edita, ascunde sau sterge definitiv, iar in partea de sus a paginii exista posibilitatea de adaugare de articole noi (butonul "Articol nou")

La adaugarea/editarea unui articol trebuie completate o serie de informatii impartite in cateva tab-uri

     1. In tabul "General" avem informatii referitoare la:

Titlul articolului: Numele articolului prin care sa fie transmisa esenta acestuia

URL: adaugati extensia catre pagina dumneavoastra.  Prima parte a acestuia vine precompletata urmand sa se introduca doar ultima parte. Daca se introduc mai multe cuvinte acestea trebuie separate de un caracter diferit de SPACE

Ex: https://www.websales.ro/articole/exemplu

URL canonic:  previne duplicarea pagini

Ex: https://www.websales.ro/articole/exemplu

Tipul articolului: Din aceasta lista se stabileste tipul articolului. In functie de aceasta informatie (dar si de tema aleasa) link-ul catre articol va fi afisat in meniul de susin meniul de jos (footer) sau pe prima pagina. Deasemenea se poate stabili ca un articol sa fie fara afisare in meniuri (urmand sa fie accesat eventula printr-un banner, sau din pagina unui articol parinte).

Tot din aceasta lista se poate seta ca articolul sa fie de tip "Multumiri Comanda" (Thank you page), ceea ce inseamna ca acel articol va aparea in pagina de multumire dupa ce clientul a finalizat comanda.

Exista si optiuni pentru definirea articolului astfel incat acesta sa fie folosit ca: Ghid de marimi
Pagina eroarePagina inregistrarePagina in constructie.
De altfel platforma ContentSpeeed are pregatite atat articole care din punct de vedere legal ar trebui sa fie prezente pe orice site: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate, Politica de utilizare a cookie-urilor, Politica de confidentialitate dar si articole adaptate conform celor mai bune practici in ecommerce precum Despre noi, Cum cumpar si Contact, in care trebuie doar sa introduceti propriile informatii.



Ordinea de sortarea
: Din acest camp se stabileste ordinea de afisare a articolelor din acelasi meniu 0,1,2,3,etc

Parinte:  Cu ajutorul acestei liste se poate seta astfel incat articolul edit sa fie articol copil in cadrul unui alt articol. Va fi automat afisat in pagina articolului parinte.

Teaser-ul articolului: titlul articolului

Continutul articolului:  Folosind editorul de text aici se introduce continutul efectiv al articolului. Editorul are un buton dedicat cu ajutorul caruia se poate trece in editare in format html.
Deasemenea editorul are butone dedicate cu ajutorul carora se poate adauga text cu copy/paste din word, cu care se pot insera imagini, sau link-uri catre alte pagini.

Meta Descriere: Descrierea articolului pentru motoarele de cautare

Meta Cuvinte Cheie: Cuvinte cheie pentru motoarele de cautare

Meta titlu articol: titlu pentru motoarele de cautare

Meta Robots: tag-uri meta robots pentru motoarele de cautare

URL canonic: URL pentru motoarele de cautare

Dupa salvarea informatiilor din tabul "General" vor fi disponibile si celelate taburi.

        2. In tabul "Imagine" se va putea incarca o imagine tip thumbnail pentru articolul repsectiv. Daca acest articol este cu afisare pe homepage, imaginea respectiva va fi afisata.

        3. In tabul "Produse atasate" se pot insera pe baza de cod sau denumire, produse ce vor fi afisate in partea de jos a articolului respectiv.
 
        4. In tabul "Documente" se poate insera un document ce va fi disponibil pentru descarcare din pagina articolului respectiv.



(2 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?