Intrebari Frecvente:
Peste 400 de noi module si functionalitati dezvoltate in 2023
Adaugat de Vlad Ciobanu, modificat de Vlad Ciobanu on 03 April 2024 02:57 PM


Factori precum calitatea, viteza si directia de dezvoltare sunt stransi legati de portofoliul de clienti pe care noi il detinem. La ContentSpeed lucram cu lideri din industrii precum: FMCG, DIY, Fashion si Bijuterii, Farma si Pet Vet, Auto-Moto. Fie ca vorbim despre sectorul retail sau cel de distributie, ne-am asigurat intotdeauna ca dezvoltarile si imbunatatirile sa fie pretabile pentru aceste verticale.

Echipa noastra a facut peste 400 de dezvoltari noi in cele 365 de zile a anului 2023, fiecare cu utilitatea ei. Am putea scrie o carte cu toate acestea, insa ne-am gandit sa ti le prezentam pe cele mai importante. Hai sa vedem cum am ajutat clientii sa isi atinga obiectivele de business in mediul comertului electronic.


Functionalitati pentru magazinele de retail online

Cum stai cu retururile? Alege modulul de produse resigilate. De cele mai multe ori, ca si companie nu poti face retur la distribuitor pentru produsele returnate de catre clientii tai. Astfel, poti alege sa iti creezi o sectiune de produse resigilate cu discounturi considerabile. Poate ai mai multe produse la fel, dar in stari de folosinta diferite. Nu-ti face griji! 

Poti face individual, per produs discount-urile, punand preturi diferite in functie de starea fiecaruia in parte, alocand si coduri unice fiecarui produs in ERP. Astfel, te asiguri ca nu iesi in pierdere. Mai mult decat atat, poti afisa si optiunea de produse resigilate chiar in pagina produsului nou.

Restriction pop-up - Comercializezi produse 18+? Ar fi bine ca si clientii tai sa stie acest lucru de cand acceseaza site-ul pentru a respecta prevederile legale. Din fericire, noi am creat un modul de tip pop-up pentru asta. 

Atunci cand un utilizator intra pe paginile care contin astfel de produse, ii va aparea un banner customizabil in care sa fie instiintat de tipul produselor comercializate. Vizitatorul isi va da acordul ca are varsta legala pentru achizitionarea unor astfel de produse.


Functionalitati pentru companiile de distributie

Sistemul Punch-out - Firmele de distributie care comercializeaza produse de birotica si papetarie, materiale promotionale, consumabile si componente industriale folosite in productie, adesea trebuie sa foloseasca sistemul de achizitii al clientului. Daca si tu ai de a face cu aceste modalitati de e-procurement de tipul punch-out, atunci afla ca din 2023 ContentSpeed are un modul dedicat pentru integrarea cu astfel de sisteme. 

De acum, orice companie care vrea sa cumpere produse tale o poate face din propriul sistem si comanda va ajunge direct in ERP-ul tau. Astfel, le permiti clientilor tai Enterprise sa comande produse in cel mai facil si rapid mod cu putinta.

Modulul de Ofertare si Negociere a devenit o unealta de neinlocuit in activitatea zilnica a agentilor care folosesc Portalul B2B de la ContentSpeed. Am tot adus imbunatatiri si noi optiuni pentru eficientizarea interactiunii cu proprii clienti revanzatori dar si cu alti membri ai echipei.

De exemplu, managerii stabilesc o limita de negociere, iar in platforma sunt setate discounturile maxime pe care le poate acorda un agent in timpul unei negocieri. Acum, daca un agent doreste sa trimita un discount peste limita aprobata, managerul acestuia este notificat si poate aproba sau dezaproba cererea, direct din contul lui.

Discount-uri Push Stock - Toti avem in gestiune produse cu un rulaj mult mai mic decat ne-am fi asteptat. Pentru asta am creat discounturile Push Stock. Astfel, poti crea promotii la produsele cu cerere mare daca sunt cumparate la pachet cu cele care au o cerere redusa. In felul asta, reusesti sa iti vinzi toate produsele fara bataie de cap.


De toate pentru toti

Integrare Open-AI - Am vorbit acum putin timp in articolul acesta despre product description facut cu inteligenta artificiala. Ei bine, aceasta integrare este deja facuta. Cum functioneaza? Introduci lista de coduri ale produselor, adaugi niste prompts-uri, atat pentru titlurile, cat si pentru descrierile produselor, iar ChatGPT iti va genera titluri si descrieri conform cerintelor tale. De asemenea, ai optiunea de a alege sa generezi rezultate pentru produse fie la nivel individual, fie in bulk. Chiar daca nu ai zeci de mii de produse, gandeste-te cat timp poti salva cu traducerea produselor in cazul in care le iei sau le primesti din alta tara. Da, si acesta este un feature de care beneficiezi prin product descriptions generate de AI. 

Ia-ti toate masurile de precautie cand livrezi marfa - Comercializezi produse de dimensiuni mari? In cazul asta stii sigur ca AWB-urile facute trebuie sa fie foarte clare din punct de vedere al dimensiunilor. Altfel, risti ca masina care vine sa nu aibe destul loc pentru comanda ta. Cu modulul creat anul acesta de catre ContentSpeed, nu mai ai aceasta grija. Gandeste-te ca poti avea de livrat 10 produse cu dimensiuni considerabile. In AWB-ul pe care tu il trimiti vei avea optiunea de a preciza cu exactitate dimensiunile pachetelor, astfel incat compania de curierat sa iti trimita o masina corespunzatoare. Scapa de vesnica problema a incarcarii de marfa intr-un spatiu mult prea mic.

Daca ai mai multe puncte fizice de lucru si folosesti serviciul Click&Collect, geolocatia prin Google Maps s-ar putea sa iti fie de mare folos. Pentru tine, putem face aceasta integrare unde clientul isi poate introduce locatia actuala iar magazinul online ii poate afisa magazinul cel mai apropiat de el.

Configuratorul de produse - daca produsele comercializate de tine sunt foarte variate in functie de nevoile fiecarui client, iti propunem implementarea unui configurator de produse. Acesta functioneaza asemenea unui formular unde tu, ca si posesor de magazin online, introduci cateva intrebari, alaturi de niste variante de raspuns. In functie de acestea, poti recomanda cateva variante de produse potrivite. Mai mult decat atat, poti ajuta clientul si mai mult prin a ii sugera varianta ideala din punctul tau de vedere, ca si expert in domeniu.

Ca si bonus, iti mai spunem, pe scurt, inca 4 implementari care iti pot fi de folos: 

  • Ca si companie de distributie cu flota proprie, vei primi un discount automat pe cos daca vei umple un tir intreg de marfa
  • Marcarea automata a culorii produselor pentru a distinge mai usor stocul pentru clienti
    • verde - in stoc
    • portocaliu - stoc limitat
    • rosu - out of stock
  • Alerte SMS
  • Filtrarea produselor in magazinul online a brand-urilor, atat alfabetic, cat si ordonate in functie de cantitatea de produse pe care le are fiecare brand



Noi sisteme ERP implementate

Un magazin online in mod real nu poate functiona fara o integrare bidirectionala cu solutia software de gestiune sau ERP folosita deja in cadrul companiei. Multe dintre companiile medii si mari din Romania folosesc ERP-uri de la Total Soft, Transart, Senior ERP, WinMentor, Microsoft Navision, Oracle, SAP si alte solutii locale.

Insa exista ERP-uri specializate in diverse industrii: productie, auto, farma, edituri sau POS-uri pentru retail. Pe masura ce extindem portofoliul de clienti din aceste verticale, integram si ERP-urile aferente. Printre solutiile de gestiune noi cu care am lucrat anul acesta se numara: Wizrom, Odoo si Hansa. Astfel am ajuns la peste 60 de solutii de gestiune pre integrate cu conectori standardizati. Asta inseamna ca urmatorul proiect care foloseste acelasi ERP va dura si costa mult mai putin. Iar unul nou, datorita acestei experienta vaste, nu ne ia mai mult de 2 luni pentru a fi dezvoltata integrarea de la zero. Afla mai multe detalii si obtine un Ghid de Integrare ERP cu eCommerce AICI.


Furnizori



Gama de produse pe care le vinzi si listarea acestora este esentiala in planul de business pentru o afacere eCommerce. In 20+ ani de experienta am invatat si noi importanta acestor factori, motiv pentru care, odata ce ai stabilit conditiile comerciale cu furnizorii, poti lasa pasii tehnici in seama noastra. 

Dropshipping-ul a devenit un trend ascendent in ultimii ani, motiv pentru care furnizorii integrati anul trecut comercializeaza peste 1.500.000 de produse din zona Electro & IT, Amenajari, Casa si Gradina pretabili si pentru acest model de business. Printre acesti furnizori putem enumera: Morele, BigBuy sau VidaXXL. Mai mult decat atat, daca tu doresti sa colaborezi cu un furnizor anume, noi te putem ajuta la efectuarea integrarii.


Parteneri



Parteneriatele cu diversi furnizori de microservicii contribuie substantial la cresterea accelerata. Am preferat sa investim intr-o infrastructura Headless care sa permita multiple tipuri de integrari API cu solutii hiperspecializate. Know-how-ul si expertiza oferita de un astfel de furnizor dedicat unei functionalitati sau nevoi specifice vor fi mereu net superioare unei dezvoltari custom in-house. 

Iata doar cateva exemple de solutii terte - care rezolva nevoi complexe - integrate nativ in platforma ContentSpeed:

  • Cloudflare

Numarul atacurilor cibernetice, click farms, boti si alti generatori de SPAM a crescut ingrijorator. Conform unui studiu, botii malitiosi au reprezentat aproape 40% din tot traficul de pe internet.

In ultimul an am incercat multiple solutii pentru a proteja site-urile fara a risca pierderea comenzilor de la clientii reali. Cloudflare s-a dovedit a fi solutia ideala. Impreuna cu solutia reCAPTCHA de la Google, acestea elimina majoritatea atacurilor cibernetice, fie ele automate sau manuale.

Noi am efectuat integrarea tehnica. Dacă folosesti deja platforma ContentSpeed, trebuie doar sa urmam impreuna pasii pentru instalarea solutiei pe magazinul tau online. Astfel vei beneficia de securitate sporita pentru toate tipurile de formulare de pe site: comenzi, cereri de oferta, abonare la newsletter. Tot ce trebuie sa faci este sa iti programezi instalarea. Pe langa aceste beneficii, vei experimenta o imbunatatire a vitezei de incarcare datorita sistemelor de cache și eliminarii traficului nedorit generat de boti.

  • Plati amanate (Buy Now, Pay Later - BNPL)

Pentru a mentine sau chiar spori numarul de comenzi in perioade de inflatie si scadere a consumului, oferirea de solutii de pata flexibile face diferenta. Tot mai multi romani s-au indreptat catre optiuni de creditare online de tipul BNPL (Buy Now, Pay Later). 

Un magazin online care pune la dispozitie astfel de metode de plata va inregistra crestea Ratei de Conversie, scaderea Ratei de Abandon a cosul de cumparaturi si un AOV mai mare.

Astfel de metode sunt preferate in special de persoane cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani, nativi digital, interesati de finantari transparente, rapide si flexibile si care au venituri peste medie. Anul acesta am adaugat la portofoliul nostru de parteneri doi jucatori importanti din acest domeniu, si anume: Mokka si Paypo.

  • Curieri internationali

Poate ai in plan sa iti extinzi vanzarile si in afara tarii. Pentru o astfel de miscare, este indicat sa incepi cu un test, intr-o locatie relativ apropiata, unde poti sa ai un anume nivel de control. ContentSpeed a integrat doua companii noi de curierat din Bulgaria, anume Econt si Speedy. Astfel vei avea deja un start in materie de livrare pentru planurile tale internationale.

Pe langa beneficiul clar de a fi disponibili standard in platforma ContentSpeed, beneficiezi si de oferte si conditii comerciale preferentiale. In discutiile cu Account Manager-ul tau dedicat puteti alege impreuna solutiile potrivite nevoilor tale. Vezi si alti parteneri care te-ar putea ajuta AICI.
(0 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?