Intrebari Frecvente:
Meniul Management Catalog >> Produse
Adaugat de Ciprian (old) Sandu, modificat de Ciprian (old) Sandu on 15 October 2010 10:52 AM
Introducerea / editarea produselor in magazinul online.

Pentru adaugarea produselor in magazinul online pasii principali sunt urmatorii:
(Vom lua ca exemplu introducerea in magazin a unui monitor Samsung SyncMaster 943 )


1. Crearea categoriei din care face parte produsul respectiv (Monitoare)
Se realizeaza din meniul Management Catalog >> Categorii

2. Crearea atributelor specifice categoriei respective ( Diagonala, Contrast, etc)
Se realizeaza din meniul Management Catalog >> Atribute

3. Asignarea acestor atribute categoriei respective.
Se realizeaza din meniul Management Catalog >> Atribute

4. Introducerea efectiva a produsului dorit (Samsung Syncmaster 943)
Se realizeaza din meniul Management Catalog >> Produse

1. Crearea unei categori noi din meniul: Management Catalog >> Categorii
Din aceasta pagina se pot administra categoriile de produse existente sau adauga altele noi.


Adaugarea unei categorii noi se realizeaza cu ajutorul butonului Categorie noua.

Pentru fiecare din categoriile existente sunt diponibile urmatoarele optiuni:
Editeaza categoria
Publica categoria (in cazul in care categoria respectiva exista dar nu este inca afisata in site)
Ascunde categoria (in cazul in care se doreste sa nu mai fie afisata pe site categoria respectiva)
Sterge categoria (categoria respectiva se sterge atat din site cat si din modulul de administrare, produsele afernte categoriei nu se vor sterge si ele, dar nu vor mai fi afisate pe site).

Pentru o  categorie  noua  se vor defini urmatorii parametrii (acesti parametri pot fi modificati ulterior prin selectarea categoriei si apasarea optiunii Editeaza categoria):
- numele
- categoria parinte (in cazul in care categoria nou introdusa este o subcategoriei a unei categorii deja existente)
- ordine sortare (determina ordinea de afisare a categoriilor in meniul site-ului)

Exista si posibilitatea setarii unui Adaos sau a unui Discount ce se va aplica pentru toate produsele ce vor fi introduse in aceasta categorie.


Dupa setarea parametrilor si apasarea butonului Salveaza, in pagina de editare a categoriei respective, langa tabul General, vor mai apare in partea de sus 3 taburi noi, si anume:
Ordinea atributelor, Filtre, Modifica pret.  Setarea parametrilor, ce se gasesc in paginile aferente acestor taburi, se va face dupa crearea si asignarea atributelor specifice categoriei nou create.
Pentru a fi vizibila pe site, categoria nou creata va fi selectata din lista de categorii, si se va apasa butonul Publica Categoria.

2 - 3. Crearea si asignarea atributelor specifice unei categorii din meniul: Management Catalog >> Atribute
Din  pagina Management Catalog >> Atribute se pot administra atributele deja existente, specifice diverselor categorii de produse existente in magazinul online, sau se pot introduce si asigna atribute noi .


Adaugarea unui atribut nou se realizeaza cu ajutorul butonului Atribut nou.
Pentru fiecare din atributele existente sunt diponibile urmatoarele optiuni:
Editeaza Atributul
Sterge Atributul

La adaugarea unui atribut nou se defineste numele atributului si apoi se salveaza.

 

Dupa salvare, in pagina de editarea a respectivului atribut, este disponibil un nou tab si anume Editeaza Categoriile. Aici este disponibil un select box de unde se pot selecta, pe rand, categoriile carora vrem sa le asignam atributul respectiv.Pe masura ce introducem categoriile ce vor avea printre atributele lor si atributul pe care il editam, acestea vor fi afisate deasupra select box-ului.Daca ulterior se va dori ca atributul sa nu mai figureze in lista de atribute a unei categorii, acesta se va putea sterge ori de aici ori din pagina de administrare a categoriei respective, din tabul Ordinea atributelor

4. Introducerea unui produs si editarea parametrilor acestuia din meniul: Management Catalog >> Produse
Aceasta este pagina de administrare a produselor din magazinul online.Pentru fiecare din produsele existente deja in magazinul online sunt diponibile urmatoarele optiuni:
Editeaza produsele
Publica produsele (in cazul in care produsul respectiv exista dar nu este inca afisat in site)
Ascunde produsele (in cazul in care se doreste ca un produs sa nu mai fie afisat in site )
B2B (produsele declarate ca fiind B2B sau B2C vor fi afisate primele in listele de produse de pe site )
B2C
Sterge produse

Adaugarea unui produs nou se realizeaza cu ajutorul butonului Adauga produs.
Se ajunge astfel in tab-ul de editare denumit General (care este primul din cele 15 aferente fiecarui produs)


In aceasta pagina se vor definei: Nume ( SyncMaster 943 pentru ex. Nostru), Categorie (alegem din lista categoria din care face parte produsul, Monitoare in cazul ex nostru), Marca (pentru a putea selecta o marca, Samsung in cazul nostru, aceasta trebuie introdusa in prealabil in lista cu marci disponibila in meniul Management Catalog >> Marci), Editura - in cazul in care produsul este produs de o editura (pentru a putea selecta o editura aceasta trebuie introdusa in prealabil in lista de edituri disponibila in meniul Management Catalog >> Edituri)

In continuare se definesc pentru produsul introdus: Codul produsului, Pret, Pret vechi (daca se doreste afisarea unui pret anterior ce va aparea pe site taiat ), Moneda, Stoc (aici exista optiunea introducerii unei valori numerice sau a selectarii unui text din lista de valori predefinite), Data lansarii, Ordine sortare (stabileste ordinea afisarii pe site a produsului ), Nota interna.

Urmeaza campul de introducere a textului pentru Descrierea produsului, apoi campul pentru introducerea unui Text comercial.

Se poate defini si un Adaos sau un Discount pentru produsul introdus.

Dupa ce se apasa butonul Salveaza, pentru podusul introdus, devin vizibile si celelate taburi din care se pot seta diversi parametrii.
Video training cu introducerea de pret vechi si aplicarea etichetelor  Promo, Nou, Redus:Pentru majoritatea taburilor exista instructiuni de completare chiar in pagina respectiva.

Tabul Imagini - ofera posibilitatea introducerii de imagini pentru produsul respectiv

Tabul Atribute - aici se pot seta valorile atributelor produsului  asignate deja categoriei din care face parte produsul, si deasemena, se pot adauga din lista, sau defini si  alte atribute ce vor fi automat asignate categoriei din care face parte produsul .

Tabul Variante - pentru a putea seta diversele variante posibile (ex culoare, marime) ale unui produs, acestea, ca si atributele, trebuiesc in prealabil definite si asignate categoriei din care face parte produsul. Definirea si asignarea lor se realizeaza in meniul Management Catalog >> Variante.

Tabul Tehnologii - aici se definesc tehnologiile aferente produsului (de ex TCO 03 in cazul nostru). Pentru a putea fi selectata din lista o anumita tehnologie trebuie ca in prealabil sa fie introdusa in lista de tehnologii in meniul Management Catalog >> Tehnologii.

Tabul Produse similare - ofera posibilitatae introducerii unor produse similare din magazinul online, ce vor fi afisate pe site in pagina de detaliere a produsului.

Tabul Documente - de aici se pot introduce documente de tip pdf, doc, etc. ce vor fi disponibile in pagina produsului respectiv.
 
Tabul Eproducts - aici se definesc variantele downloadabile ale produsului.

Tabul Promo - aici se poate alege una dintre cele 3 tipuri de etichete ce pot fi aplicate produsului (Promo, Nou, Redus), si se defineste parioada de timp in care vor fi afisate.

Tabul Promoveaza - aici se poate introduce o alta promotie ce nu intra la categoria anterioara. Se defineste pretul nou, se poate introduce o imagine pentru promotie, si se introduce o descriere a promotiei.

Tabul Film - ofera posibilitatea introducerii unui cod catre un fiser de tip film uploadat in prealabil pe un site specific (ex. Youtube).

Tabul Autori - aici se selecteaza autorul pentru produsele ce necesita aceasta optiune (ex. carti). Pentru a fi disponibili in lista, autorii trebuie introdusi in prealabil in meniul Managemt Catalog >> Autori

Tabul Consumabil - aici se poate adauga o lista de consumabile compatibile ale prosusului (de ex. Cartus in cazul imprimantelor).
(165 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?