Intrebari Frecvente:
Meniul Management Catalog >> Importa produse
Adaugat de Ciprian (old) Sandu, modificat de Ciprian (old) Sandu on 16 February 2011 04:36 PM
Va punem la dispozitie un fisier model pentru import.
Fisierul este in format .csv si se gaseste aici: http://help.contentspeed.ro/import.csvIn meniul Management Catalog >> Importa produse exista posibilitatea incarcarii unui fisier CSV .Click aici pentru a vedea modul in care se deschide un fisier csv cu ajutorul programului Excel (versiunile 2003 - 2010)

La incarcarea unui fisier csv pentru import, trebuie selectat tipul respectivului import. Exista doua tipuri predefinite:
- import documentare (poate fi folosit daca capul de tabel este identic cu cel default)
- actualizare preturi (daca se doreste doar actulizarea preturilor)

Daca fisierul are alt cap de tabel se va alege tipul custom.

Dupa incarcarea fiserului se stabilesc legaturile dintre campurile fisierului csv si cele ale sistemului. Se stabilesc apoi otiunile importului.Exista casute de bifare pentru urmatoarele optiuni:
- “Delete if empty field”. Aceasta optiune se va bifa in cazul in care se doreste ca pentru campurile fara valori din fisierul importat sa se stearga valorile deja existente in baza de date.
- “Ignore first row”. Se bifeaza daca fisierul contine si randul cap de tabel.
- “Delete products not found in file”. Prin bifarea acestei optiuni, produsele deja existente in baza de date si neregasite in fisierul de import vor fi “ascunse”.
- “Ignore photos”. Se bifeaza daca nu se doreste luarea in calcul a campurilor referitoare la imaginile produselor.

In cazul in care produsele importate au definite, in fisierul de import, atribute sau variante si acestea au fost separate cu alt caracter in afara de virgula, caracterul respectiv va fi introdus in campul “Separator atribute / variante”.

Inainte de finalizarea importului avem posibilitatea de a salva legaturile stabilite si astfel, la un import ulterior, acestea vor fi deja setate. Pentru aceasta se da un nume importului si se apasa butonul “Salveaza”.

Finalizarea importului se realizeaza prin apasarea butonului “Import”
(193 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako help.contentspeed.ro/index.php?